Glas in lood voor Johanneskerk

In de 2e helft van 2013 kreeg AvD-Glas de opdracht voor het nieuw maken van ca. 40m2 nieuw glas in lood voor de Johanneskerk in het centrum van Amersfoort, tegenover het Stadhuis, Molenstraat, hoek Westsingel.

Het glas in lood moest de lichttoetreding in het kerkgebouw interessanter maken, tegelijkertijd m.n. in de zuidgevel de hinderlijke zoninstraling breken en was bestemd voor plaatsing in een deel (10 stuks) van de betonnen traveëen van de buitengevel. Na een veel vooronderzoek, schetsen en overleg over verschillende concepten, kwam gemeentelid en architect Ir. Piet Wassink tot een ontwerp dat zeer goed aansluit bij de stijl van het gebouw en de gegoten betonconstructie. Er was geen budget voor glas-in-lood voor alle ramen en de buitenste stroken van de traveëen zijn bewust blank gelaten. Deze aanvankelijke beperking maakt het totaalbeeld echter juist interessanter.

Ca. 30m2 glas in lood is uitgevoerd in lichtblauw structuurglas en de 5 kleurvlakken in mondgeblazen antiekglas. Uitvoering en montage van het glas in lood waren ingewikkelder dan de foto’s doen vermoeden: het gegoten betonframe heeft nauwelijks haakse hoeken zodat het glas in lood alleen m.b.v. mallen kon worden gemaakt en ook bij het monteren alle glaslatten passend moesten worden gemaakt. Het glas in lood is geplaatst door Roel de Vringer van Klusbedrijf Workforce.

Deel deze pagina via:

Meer over AvD-Glas

Bedrijfsnaam: AvD-Glas

AvD-Glas in Amersfoort levert en monteert glas in lood in heel Nederland, m.n. in de regio Amersfoort, Utrecht, Zeist, het Gooi en de Veluwe. Wij verzorgen restauratie / herstel / reparatie van glas in lood en het inbouwen van nieuw en bestaand glas in lood in isolatieglas / isolerend dubbelglas. AvD-Glas maakt modern en traditioneel glas in lood voor kamer en suite, schuifdeuren, voordeuren, binnendeuren, bovenlichten, trappenhuizen, dakkoepels, voorzetramen en tegen inkijk. Verder ontwerpen en maken we glas in lood hangers bijv. als cadeau idee, glas in lood lampen, glas voor grafmonumenten / gedenkmonumenten, en bent u bij ons aan het juiste adres voor brandschilderen, zandstralen, glasapplique, glas fusen en mozaïek. AvD-Glas levert glas in lood aan particulieren, aannemers, glasbedrijven, schilders, kerken, kloosters, kapellen, overheden en voert glas in lood uit voor architecten en kunstenaars.

Adres: Ringweg Randenbroek 86 B, 3816 CN
Tel: 0652472812
Web: http://www.avd-glas.com